• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
poza sus.png
Home Noutati
   

A.S.R. Printul Paul al Romaniei, Printesa Lia si Printul Carol Ferdinand au primit invitatia prezidentiala la Ziua Nationala a Frantei

A.S.R. Printul Paul al Romaniei, Printesa Lia si Printul Carol Ferdinand au fost invitati de Presedintele Frantei pentru a celebra ziua nationala a Frantei. Prezent a fost si micutul Print Carol Ferdinand care a fost complimentat de catre Prima Doamna Brigitte Macron pentru iia sa. Impresionata de franceza perfecta pe care o vorbeste micutul Carol Ferdinand, Prima Doamna a Frantei l-a intrebat cate limbi vorbeste, acesta a raspuns mandru ca vorbeste 4 limbi insa limba sa preferata find Romana. Printul Paul si Presedintele Emanuel Macron au vorbit despre relatiile stranse intre Romania si Franta si prietenia sincera care leaga cele doua tari.
   

Printesa Lia a Romaniei, Printul Paul si Printul Carol Ferdinand au fost la O Seara Perfecta

Printesa Lia a Romaniai, Printul Paul si Printul Carol Ferdinand au venit la Chisinau cu o misiune de caritate.

Au fost pentru a sasea oara la Chisinau. "Astazi am fost special pentru Carol Ferdinand, el a fost prima oara la Chisinau", a spus Printul Paul, care a fost nascut si crescut la Paris. "13 ani am stat in Franta. Am avut educatia franceza, de aceea am vrut si Carol sa vorbeasca franceza. Acasa vorbim franceza. Tineretea mi-am petrecut-o in Franta, dupa am plecat in Anglia", a povestit acesta.

Afla intreaga poveste din interviul de mai jos.

 

85 de ani de la intoarcerea lui Carol al II lea in Romania

Foarte popular si respectat Printul mostenitor devenit mai tarziu (Regele Carol al II lea) a fost ilegat exilat de mana lui Bratianu, el fiind cel mai mare dusman al Regelui Carol al II lea.

Dupa mai multe demonstrati ale poporului roman in parlament contra Prim Ministrului Bratianu, armata Romana, Franta,Germania, Marea Britanie si Partidul Taranesc Roman i se alatura Regelui de al sprijini pentru a putea reintoarce in Tara Romaneasca.

Carol al II lea fiind obligat sa aterizeze din cauza problemelor aparute la motorul micului avion (in care erau doua persoane) aterizand pe camp in zona Vadu Crisului.

Armata romana punandu-i la dispozitie un avion adus de la Cluj de al transporta in aeroportul din bucuresti unde era asteptat de mii de oameni.

Parlamentari au vota cu 91% in favoarea lui dandu-i sansa si dreptul la succesiune fiind singurul Rege mostenitor.

Printul Paul (nepotul Regelui Carol al II lea) si sotia lui Printesa Lia inpreuna cu micul Print Carol Ferdinand singurul copil in familia Regala au rememorat evenimentul de acum 85 de ani dezvelind monumentul Regelui Carol al II lea.

Felicitari Primarului Cosma Dorel Vice primar Hasas Ioan si tuturor cetatenilor din Vadul Crisului.

 

View the embedded image gallery online at:
http://printulpaulderomania.com/noutati#sigFreeId0773c700af

 

Ziua Porţilor Deschise la sediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor

Sâmbătă 16 mai, AA.LL.RR. Printul Paul si Printesa Lia ai Romaniei au participat la Ziua Porţilor Deschise care s-a desfăşurat la sediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, Castelul Ţepeş din Parcul Carol I. Evenimentul a fost prefaţat de momentul emoţionant al depunerii la Mormântul Ostaşului Necunoscut a urnei comemorative cu pământ adus de la Plevna, Republica Bulgaria, unde militarii români au luptat şi au murit în timpul Războiului de Independenţă.

Dupa ceremonia de la Memorialul Eroilor, Familia Regala s-a deplasat la Castelul Ţepeş.

Altetele Lor Regale Printul Paul si Printesa Lia ai Romaniei au fost onorati cu medalii comemorative de catre Domnul Colonel dr. Ionel TĂLPĂU, Director al Oficiului National pentru Cultul Eroilor, pentru prezenta lor , pentru colaborarea si sprijinul acordat pentru memoria eroilor romani.

In schimb de respect, ASR Printul Paul a oferit cateva exemplare ale cartii Sale despre Istoria Regala:

- Domnului Colonel dr. Ionel TĂLPĂU – Director al Oficiului National pentru Cultul Eroilor

- Domnului general maior (rt.) Constantin Ispas, in varsta de 90 ani din Jud. Gorj, veteran de razboi, care a povestit cuplului regal anecdote despre Bunicul Printului, Regele Carol al II lea.

- Reprezentantului Asociaţiei Tradiţia Militară, care au purtat uniforme de epocă.

- Preotului Lucian Mileşan, care impreuna cu corul de copii Anastasis din Târgovişte au oferit un moment artistic impresionant, cu cantece patriotice.

De asemenea, in fata Altetele Lor Regale si publicului, trupa de actori Lupii Albi a reprodus scene de luptă specifice perioadei în care a domnit Vlad Ţepeş iar actorul Bogdan Jianu, coordonatorul trupei, a rostit jurământul cunoscutului domnitorul valah. Actorul Florin Nan a făcut o demonstraţie de talent pe care l-a pus în slujba sentimentului naţional.

Ca Oaspeţii de Onoare, AA.LL.RR. Printul Paul si Printesa Lia ai Romaniei s-au delectat cu concertul de muzică patriotică şi de promenadă oferit de orchestra Muzicii Reprezentantive a Ministerului Apărării Naţionale.

La final, Micul Print Carol Ferdinand a studiat cu atentie prestatia « Drill Team » a Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul.

Timp de 3 ore, publicul prezent a imortalizat bucuria de a intalni Familia Regala cu o multime de poze.

View the embedded image gallery online at:
http://printulpaulderomania.com/noutati#sigFreeId89717db53c

 

O familie care se distreaza impreuna, ramane impreuna

Acum cu venirea primaverii, Familia Regala se bucura de o plimbare cu bicicleta.

Romexpo a organizat o mare expozitie de biciclete.

Carol Ferdinand iubeste bicicleta de la Carpat Sport,iar acum toata familia de bucura de plimbari cu bicicleta in fiecare week-end.

 

View the embedded image gallery online at:
http://printulpaulderomania.com/noutati#sigFreeIdfa79e9fef7

 

Familia Regala Romana si-a deschis usile si inima catre copii

Prinţul Paul şi Prinţesa Lia şi-au deschis uşile reşedinţei lor din Capitală, acolo unde împreună cu mai mulţi luptători ai circuitului Superkombat, i-au invitat la masă pe micuţii dintr-un centru de plasament.

Un grup de 21 de copilaşi abandonaţi au primit cadouri din partea cuplului princiar, ajutat de sportivii din Superkombat, Cristian Ristea, Claudiu Bădoi, Cristian Spetcu şi Cristian Milea, dar şi de arbitrul Cezar Gheorghe. Cei micuţi au făcut poze cu Alteţele Sale, dar şi cu sportivii, care le-au oferit ad-hoc şi câteva lecţii de autoapărare.

Micutii au primit jucarii de la Noriel,dulciuri de la Rawcoco,Cora si designer-ul Loulou.

De asemenea a fost comandat de la cofetaria Grace un tort cu decoratiuni speciale pt copilasi.

 

View the embedded image gallery online at:
http://printulpaulderomania.com/noutati#sigFreeId3730266d22

 

Semper musica a lansat de curand proiectul "Learning from the best"

Cristina Herea a tinut un discurs miscator, care a fost sustinut de Alteta Sa Regala Printesa Lia,care este mereu profund implicata in a veni in ajutorul copiilor.

 

View the embedded image gallery online at:
http://printulpaulderomania.com/noutati#sigFreeId44f34a9fda

 

Gala Superkombat - succes in Romania

Respectata actrita/producatoare chineza din Hollywood, Bai Ling, a vizitat Romania pentru mai multe evenimente. Unul din ele a fost Gala Superkombat, televizata in 93 de tari, participand luptatori de karate, kung fu, kick boxing, din Italia, Polonia, Nigeria, SUA, Romania, etc. Actrita a fost un membru al juriului perfect mai ales datorita pregatirii sale cand a fost soldat in armata rosie si a devenit expert in arte martiale. Cuplul Regal si fiul lor, Micul Print Carol Ferdinand, au participat la presa de conferinta si au aplaudat profesionalismul promotorului Eduard Irimia.

 

View the embedded image gallery online at:
http://printulpaulderomania.com/noutati#sigFreeIdadf28783f7

 

Invitat de onoare la Biblioteca Centrala Universitara "Carol I"

ASR Printul Paul al Romaniei a fost invitat de onoare la reprezentatia specacolului Diaconita Olimpiada cu actrita Ana Calciu. Spectacolul a avut locul la Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" in prezenta a numeroase personalitati culturale din Romania.

 

View the embedded image gallery online at:
http://printulpaulderomania.com/noutati#sigFreeId1de54ae86d

 
Pagina 1 din 18