• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
poza sus.png
Home Noutati Ziua Porţilor Deschise la sediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor

Ziua Porţilor Deschise la sediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor

Sâmbătă 16 mai, AA.LL.RR. Printul Paul si Printesa Lia ai Romaniei au participat la Ziua Porţilor Deschise care s-a desfăşurat la sediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, Castelul Ţepeş din Parcul Carol I. Evenimentul a fost prefaţat de momentul emoţionant al depunerii la Mormântul Ostaşului Necunoscut a urnei comemorative cu pământ adus de la Plevna, Republica Bulgaria, unde militarii români au luptat şi au murit în timpul Războiului de Independenţă.

Dupa ceremonia de la Memorialul Eroilor, Familia Regala s-a deplasat la Castelul Ţepeş.

Altetele Lor Regale Printul Paul si Printesa Lia ai Romaniei au fost onorati cu medalii comemorative de catre Domnul Colonel dr. Ionel TĂLPĂU, Director al Oficiului National pentru Cultul Eroilor, pentru prezenta lor , pentru colaborarea si sprijinul acordat pentru memoria eroilor romani.

In schimb de respect, ASR Printul Paul a oferit cateva exemplare ale cartii Sale despre Istoria Regala:

- Domnului Colonel dr. Ionel TĂLPĂU – Director al Oficiului National pentru Cultul Eroilor

- Domnului general maior (rt.) Constantin Ispas, in varsta de 90 ani din Jud. Gorj, veteran de razboi, care a povestit cuplului regal anecdote despre Bunicul Printului, Regele Carol al II lea.

- Reprezentantului Asociaţiei Tradiţia Militară, care au purtat uniforme de epocă.

- Preotului Lucian Mileşan, care impreuna cu corul de copii Anastasis din Târgovişte au oferit un moment artistic impresionant, cu cantece patriotice.

De asemenea, in fata Altetele Lor Regale si publicului, trupa de actori Lupii Albi a reprodus scene de luptă specifice perioadei în care a domnit Vlad Ţepeş iar actorul Bogdan Jianu, coordonatorul trupei, a rostit jurământul cunoscutului domnitorul valah. Actorul Florin Nan a făcut o demonstraţie de talent pe care l-a pus în slujba sentimentului naţional.

Ca Oaspeţii de Onoare, AA.LL.RR. Printul Paul si Printesa Lia ai Romaniei s-au delectat cu concertul de muzică patriotică şi de promenadă oferit de orchestra Muzicii Reprezentantive a Ministerului Apărării Naţionale.

La final, Micul Print Carol Ferdinand a studiat cu atentie prestatia « Drill Team » a Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul.

Timp de 3 ore, publicul prezent a imortalizat bucuria de a intalni Familia Regala cu o multime de poze.Adauga aceasta pagina la bookmark-urile tale preferate